Nieuws op Aruba

Cruisetoerisme Aruba herstelt zich

Foto’s – Aruba Ports Authority

ORANJESTAD – In november zullen volgens de planning 31 cruiseschepen Aruba bezoeken. Dit is een forse stijging ten opzichte van de oorspronkelijke verwachtingen voor november. Onder normale omstandigheden ontvangt Aruba achttien cruiseschepen voor de maanden november en december samen.

Vergeleken met oktober, waarin er slechts negen schepen het eiland zullen bezoeken, is er in november een forse toename gepland. Dat heeft Aruba Ports Authority laten weten. De toerismeautoriteiten werken proactief om meer cruisemaatschappijen naar Aruba te krijgen en verstrekken informatie over de huidige situatie op Aruba. Tegelijkertijd delen ze de veiligheidsprotocollen die gelden voor cruiseschepen bij een bezoek aan Aruba. Na het afgelopen slechte cruiseseizoen, dat werd veroorzaakt door de pandemie, herstelt Aruba langzaam zijn cruisetoerisme en bereikt waarschijnlijk volledig herstel.

In november zullen cruiseschepen van verschillende cruisemaatschappijen aanmeren, zoals Celebrity Cruises, Royal Caribbean Cruise lines, Carnival Cruise Lines, TUI Cruises, AIDA Cruises, Princess Cruises, Marella Cruises, MSC Cruises, Holland America Line, Windstar Cruises en Azamara Cruises.

Aruba was de eerste bestemming voor cruiseschepen nadat de sector weer begon met varen. Dit hielp Aruba het cruisetoerisme weer op gang te krijgen. Een bloeiend cruisetoerisme creëert nieuwe kansen voor de economie, door meer werk voor touroperators, taxichauffeurs, restaurants en winkels.

Deel dit artikel