Nieuws op Aruba

Gezelschap voor Heintje Ras in de fosfaatmijnen

Screenshot LIVE video 24ora

ORANJESTAD – Brandweerman Heintje Ras, die een recordpoging doet door honderd dagen ondergronds te leven in de oude fosfaatmijnen, heeft deze week gezelschap van zijn kinderen. Dochter Alzachayla Ras (13) en zoon Alzachary Ras (14) brengen hun herfstvakantie door bij hun vader. Belangstellenden kunnen de mijnen bezoeken. 

Ras heeft zich op 2 oktober geïnstalleerd in de oude fosfaatmijnen van Aruba. Hij verwacht op 9 januari 2022 pas weer daglicht te zien. Hij gaat deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor zijn Fundacion Museo di Antiguedad nos Bieunan Aruba (FMANBA), oftewel het antiquiteitenmuseum, dat hij heeft ingericht in zijn eigen huis, maar dat een groter onderkomen nodig heeft.

Ras verwacht de honderd dagen in de mijnen vol te maken. Voor die prestatie krijgt hij een vermelding in het Guinness Book of World Records. De brandweerman krijgt ondersteuning van een grote groep vrijwilligers die zorgen dat het hem aan niets ontbreekt. In dat team zitten ook medici. Tot nu toe gaat het uitstekend met Ras.

Wie de mijnen wil bezoeken kan dat op weekdagen doen tussen 16.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 09.00 en 21.00 uur. Dan zijn er tours onder leiding van gidsen van Aruba Explorers. 

Deel dit artikel