Nieuws op Aruba

Griepvaccin nu beschikbaar

ORANJESTAD – Elk jaar in de maand oktober ontvangt de Directie Volksgezondheid de jaarlijkse voorraad griepvaccins. Dit wordt met name gegeven aan personen met een hoog risico op complicaties als gevolg van het influenzavirus. Deze groep bestaat uit personen ouder dan 60 jaar of jonger met chronische ziekten. 60 plussers krijgen het griepvaccin geheel gratis en hebben geen doktersrecept nodig.

Personen van 60 jaar en ouder dienen een afspraak te maken met de Dienst Besmettelijke Ziekten door te bellen naar 5224239 of 5224241 en dienen bij aankomst hun geldige AZV-kaart te tonen.

Mensen met een chronische ziekte en jonger dan 60 jaar kunnen hun vaccin alleen krijgen met een doktersrecept. Alleen als ze een doktersrecept hebben, kunnen ze een afspraak maken met de Dienst Besmettelijke Ziekten door te bellen naar 5224239 of 5224241. Ook moeten ze op de dag van de afspraak hun geldige AZV-kaart en doktersrecept meenemen.

Iedereen, niet 60 jaar of ouder en niet chronisch ziek maar wel de griepprik wil krijgen, dient van maandag tot en met vrijdag tussen 07:45 – 11:45 en 13:15 – 16:15 contact op te nemen met de Dienst Besmettelijke Ziekten.

Het vaccin kost Awg. 20,00

Deel dit artikel