Nieuws op Aruba

Hof verlaagt straffen in zaak Ibis

Foto’s – NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Hof van Justitie heeft de hoofdverdachte in de zaak Ibis, oud-minister Paul Croes een gevangenisstraf opgelegd van drie jaar. Dat is een jaar minder dan de rechter in eerste aanleg oplegde. Daarnaast mag Croes acht jaar lang niet werken als ambtenaar en is hem voor die periode zijn passief stemrecht ontnomen. 

De vrouw van Croes, Melony Croes-Paesch werd vrijgesproken van witwassen, maar kreeg wel 120 dagen dienstverlening opgelegd omdat ze een illegale huishoudelijke hulp in dienst had.

Van de vier ondernemers die zich schuldig gemaakt zouden hebben aan omkoping, werden er twee vrijgesproken. De andere twee kregen voorwaardelijke celstraffen opgelegd en hoeven dus niet de gevangenis in. 

Zowel de veroordeelden als het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd om in cassatie te gaan.

Deel dit artikel