Nieuws op Aruba

Kunstgaleries van Cosecha gaan dicht

Archieffoto’s – Aruba Cosecha

ORANJESTAD – De galeries van Cosecha in Oranjestad en San Nicolas sluiten per 1 november. De regering zet de subsidie stop, omdat er geen geld voor is. De organisatie achter de galeries/kunstwinkels gaat wel door met het geven van cursussen. 

Het bestuur van de stichting Centro pa Reenforsa Artesania y Forma Talento (Craft), die Cosecha heeft opgericht, laat in een reactie op sociale media weten dat ze iedereen bedankt die Cosecha heeft gesteund. ,,De winkels sluiten, maar vanaf november gaan de workshops in Oranjestad wel door. Hou onze Facebook-pagina in de gaten.”

De stichting opende Cosecha in 2015, om lokale kunstenaars een platform te bieden om te concurreren tegen geïmporteerde souvenirs. De eerste locatie van Cosecha was in de Zoutmanstraat, in een monumentaal pand. Een jaar later werd de tweede locatie geopend in San Nicolas. Daar werden workshops gegeven door lokale kunstenaars. Tot nu toe hebben daar meer dan 4000 mensen gebruik van gemaakt. In 2019 volgde de derde locatie, een kiosk net buiten de cruiseterminal van Oranjestad. Op alle drie de locaties waren kunstwerken van lokale kunstenaars te zien en te koop. Dankzij de ondersteuning hebben dertien kunstenaars zich ontwikkeld tot zelfstandig ondernemer. 

Deel dit artikel