Nieuws op Aruba

Militair aangehouden wegens wangedrag 

ORANJESTAD – De marechaussee, onderdeel van de Nederlandse defensie, heeft op Aruba een militair op oefening uit Nederland, aangehouden. De man was afgelopen weekend betrokken bij ongeregeldheden in het uitgaansgebied en heeft daarbij mogelijk strafbare feiten begaan.

Zaterdag waren enkele Nederlandse militairen aan het stappen in de omgeving van de toeristische sector. Na overmatig drankgebruik raakten ze in discussie met enkele andere aanwezigen. De ruzie liep uit op een handgemeen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die hield de betrokkenen aan en droeg hen volgens protocol over aan de marechaussee. Na onderzoek werd een van hen gisteren formeel gearresteerd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In een verklaring laat defensie weten het gedrag van de mannen af te keuren, omdat het indruist tegen de professionaliteit, integriteit en het voorbeeldgedrag dat van een militair in functie wordt verwacht.

Deel dit artikel