Nieuws op Aruba

Oog voor mensenhandel

ORANJESTAD – Op 18 oktober werd een wandeltocht gehouden als aftrap van de bewustwordingscampagne tegen mensenhandel genaamd “Open je ogen”. Deze hield verband met de nationale dag tegen mensenhandel. Minister-president Evelyn Wever-Croes en minister van Justitie Rocco Tjon waren erbij. 

Op Aruba herdenkt de regering elk jaar op 18 oktober de Nationale Dag tegen Mensenhandel om de bevolking bewust te maken van de ernstige gevolgen van mensenhandel. Dit in het kader van de campagne “Open je ogen” die gelanceerd werd in mei 2021.

Aruba staat voor sociale, economische, financiële en migratie-uitdagingen. Een van de trieste en gevaarlijke aspecten van de migratiecrisis zijn de verschijnselen mensenhandel en mensensmokkel. Mensenhandel is een moderne vorm van slavernij en is een misdaad tegen de mensenrechten. De regering beschouwt het als de verantwoordelijkheid van de hele gemeenschap om dit te stoppen.

“Als verantwoordelijke regering kunnen we niet aan de zijlijn blijven staan ​​en toekijken hoe dit zich ontvouwt. Daarom is de campagne “Open je ogen” zo belangrijk. Mensenhandel is misbruik en we moeten hier een einde aan maken, of het nu gaat om migranten of om de lokale bevolking. We willen Aruba voor iedereen ontwikkelen en kunnen niemand uitsluiten. We willen dat Aruba vooruitgang boekt’, zei de premier.

De wandeltocht was de eerste van drie bewustwordingsevenementen. De volgende evenementen worden gehouden in San Nicolas en Santa Cruz. Deze omvatten een tentoonstelling en het verspreiden van pamfletten. Daarin worden de signalen van verdachte situaties uitgelegd die kunnen worden gemeld bij het Coördinatiecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel. 

Tot slot zei de minister-president: “Open je ogen, want mensenhandel en -smokkel gebeurt dichter bij huis dan je zou denken. Aruba rekent op iedereen om dit misdrijf te helpen bestrijden. Aruba heeft ons allemaal nodig”!

Deel dit artikel