Nieuws op Aruba

Portefeuilles ministers nog niet geformaliseerd

Foto’s – Kabinet Wever-Croes II

ORANJESTAD – De ministers van Kabinet Wever-Croes II zijn wel aan het werk, maar een deel van hun werkzaamheden heeft nog geen wettelijke grondslag. Daarvoor moet de Landsverordening Instelling Ministeries worden aangepast aan de huidige portefeuilleverdeling. Die wetswijziging is in de maak, maar nog niet af.

Door het schuiven met de verschillende portefeuilles, hebben de huidige ministers andere takenpakketten dan hun voorgangers. Zo is Economische Zaken losgekoppeld van Financiën en valt Sociale Zaken niet langer onder dezelfde bewindspersoon als Arbeid. Ook zijn er nieuwe ministeriele verantwoordelijkheden, zoals Ouderenzorg en Energie. 

Als het wetsontwerp klaar is, moet het worden goedgekeurd door de Staten van Aruba en dan pas hebben de ministers een wettelijke basis voor hun handelen.

Deel dit artikel