Nieuws op Aruba

Restauratie betonnen trap naar Rodgers Beach

ORANJESTAD – De betonnen trap naar Rodgers Beach in San Nicolas wordt gerenoveerd. Het project maakt deel uit van de verbetering van San Nicolas en omgeving. Met een nieuw groot hotel op komst, zet de regering groot in op de ontwikkeling van het oostelijke deel van Aruba.

Na jaren van nalatigheid is de infrastructuur van dit gebied drastisch in verval geraakt. De renovatie van de betonnen trap wordt gefinancierd door ATA en TPEF (Tourism Product Enhancement Fund). De regering heeft een visie en masterplan voor San Nicolas. Dit omvat Baby Beach fase 1 en 2, de renovatie van het ATA-kantoor in San Nicolas, Island Fest dat werd uitgesteld vanwege de pandemie en de verbetering van het hele Rodgers Beach-gebied.

Volgens de minister gaan ze zich meer richten op het nichetoerisme. Dit zijn toeristen met een “low volume high impact” met een jaarinkomen van meer dan 150.000 dollar.

Nichetoeristen hebben bepaalde verwachtingen die om een ​​andere aanpak vergt. Daarom is het belangrijk om het product Aruba te verbeteren. Aruba staat bekend als een kwaliteitsbestemming en om deze status te behouden, is regelmatig investeren een must.

Onlangs waren de investeerders van Secrets Hotel op Aruba en verzekerden zij de voortzetting van het Secret Hotel. Dit na de oorspronkelijke investeerders van Secrets, Apple Leisure Group door Hyatt Hotels Corporation in Augustus 2021 werdt gekocht.

Dezelfde verbeteringen die zijn toegepast bij Baby Beach zullen ook van toepassing zijn op het Rodgers Beach. Er wordt geïnvesteerd in de infrastructuur, het parkeerterrein wordt uitgebreid, openbare toiletten worden gebouwd en er komen kiosken en ruimten voor restaurantdiensten. Tot nu toe is één pier verbouwd en binnenkort wordt de tweede pier gerenoveerd. Volgens de minister van Toerisme, Dangui Oduber, gaat de renovatie van de pieren pas van start als er overeenstemming is bereikt met de verantwoordelijken voor het Marine park Aruba, de stichting Parke Nacional Aruba (FPNA). 

Deel dit artikel