Nieuws op Aruba

Toch nieuwe korpschef bij de politie

Screenshot NoticiaCla Live met Rocco Tjon

ORANJESTAD – Er komt een open sollicitatieprocedure voor de functie van Korpschef voor het korps Politie Aruba. Dat heeft minister van justitie Rocco Tjon bekend gemaakt in het programma Noticiacla LIVE. Dat zou betekenen dat hij zijn eigen echtgenote opzijschuift.

De bewindsman vertelde dat hij in een onderhoud met de personeelsdienst van de overheid, Departamento di recurso Humano, te horen kreeg dat het geen goed idee is om de leiding van het politiekorps in handen te leggen van een management team, zoals het plan was. 

Vanessa Tjon-Kock, werd twee jaar geleden korpschef. Nu haar man minister van justitie is, zou zij aan hem verantwoording moeten afleggen en dat werd als onwenselijk beschouwd. Ze legde haar verantwoordelijkheden neer voor de periode dat haar man minister van Justitie is. Op tijdelijke basis kreeg Irma Gordon de leiding. Als er een nieuwe korpschef wordt benoemd, is de vraag of deze constructie houdbaar is. 

Deel dit artikel