Nieuws op Aruba

Veel overtredingen bij auto’s met stuur rechts

ORANJESTAD – De politie heeft zaterdag bij een grootschalige verkeerscontrole tien illegalen opgepakt, verschillende auto’s in beslag genomen en tientallen bekeuringen uitgeschreven. De controle was vooral gericht op auto’s met het stuur aan de rechterkant.

De Arubaanse wet staat toe dat auto’s uit landen waar het verkeer links rijdt, op de openbare weg rijden. De laatste jaren worden veel tweedehandsauto’s uit Japan geïmporteerd. Daar wordt het rijden in oudere wagens ontmoedigd met fiscale maatregelen en worden oudere auto’s voor weinig geld verkocht.  Op Aruba zijn ze zeer gewild, vooral onder de mensen die zich geen reguliere auto kunnen veroorloven. Ook worden ze incidenteel verhuurd of als illegale taxi gebruikt.

Omdat de autoriteiten bij ongelukken en controles vaak stuitten op dit soort auto’s waarvan de papieren niet in orde waren, werd besloten een gerichte controle te organiseren. Daaruit zou een indruk moeten ontstaan van de omvang van de problematiek. Op de Watty Vos Boulevard werden in korte tijd tientallen auto’s met het stuur rechts gecontroleerd. 

Tien chauffeurs bleken al jaren illegaal op Aruba te verblijven. Zij werden opgepakt. Verder werden auto’s in beslag genomen waarvan de papieren niet in orde waren. Ook werden talloze boetes uitgeschreven wegens andere overtredingen. In de nabije toekomst worden meer soortgelijke controles gehouden.

Deel dit artikel