Nieuws op Aruba

Ziektekosten moeten omlaag zonder nadelen voor de bevolking

ORANJESTAD – De regering zoekt nog steeds naar mogelijkheden om de ziektekosten te verlagen zonder daarbij al te veel te snijden in het pakket. Dat moet voor het einde van de maand gebeuren, om de liquiditeitssteun uit Nederland in verband met de coronacrisis veilig te stellen.

Op dit moment zijn al voor meer dan 40 miljoen florin aan maandelijkse bezuinigingen gevonden. In opdracht van Nederland moet er echter zestig miljoen worden bespaard op de ziektekosten. ‘Den Haag’ vindt dat Arubaanse burgers een eigen bijdrage moeten gaan betalen voor bepaalde medische diensten en dat de lijst van geneesmiddelen die worden vergoed, drastisch moet worden ingekort. Een eigen bijdrage voor medicijnen zou ook als optie op tafel liggen.

De regering is terughoudend bij het nemen van maatregelen die de gebruikers van zorg direct in hun portemonnee raken, om te voorkomen dat mensen met weinig te besteden, zorg gaan mijden.

Deel dit artikel