Nieuws op Aruba

Botica gedupeerd door beleid zorgverzekeraar

ORANJESTAD – De Algemene Ziektekostenverzekering (AZV) laat weten dat verzekerden die een test moeten laten doen, bijvoorbeeld een bloedtest, daarvoor geen gebruik meer mogen maken van Laboratorio di Servicio (LdS). Het budget voor deze zorgverlener is uitgeput en de verzekerden moeten hun tests tot het einde van het jaar laten doen in het ziekenhuis.

LdS heeft een maximaal budget gekregen van AZV voor 2021 en dat is opgebruikt. De organisatie voelt zich gedupeerd door het beleid van AZV, omdat het ziekenhuis niet gebonden is aan een maximum en gewoon door kan gaan met het uitvoeren van tests. ,,Er is dus geen enkele financieel voordeel om ons te verbieden ons werk te doen. Dat is heel vervelend voor onze vaste klanten die nu gestraft worden. Net zoals wij gestraft worden voor ons uitstekende werk, waardoor patiënten graag bij ons langskomen voor hun tests.”

Deel dit artikel