Nieuws op Aruba

Bucuti & Tara Beach Resort ondertekent klimaatverdrag Glasgow

ORANJESTAD – Tijdens de G20 klimaattop in Glasgow heeft Bucuti & Tara Beach Resort samen met wereldleiders de Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism ondertekend. Eigenaar/CEO Ewald Biemans was als Arubaanse vertegenwoordiger op dit invloedrijke event voor toerisme en klimaatverandering.

Het was een bijzonder moment toen Biemans samen met secretaris-generaal van de UNWTO & WTCC Pololikashvili de Glasgow de Declaration on Climate Action in Tourism ondertekende. Een bijzondere mijlpaal en eervolle erkenning van de positieve bijdrage die de hotelier en zijn team sinds jaar en dag leveren aan de ontwikkeling van een groene en duurzame toekomst. Erkenning op wereldniveau voor een klein, onafhankelijk hotel op Aruba.

Biemans was tevens aanwezig op COP26 als winnaar van de Global UN 2020 Climate Action Award. Hij geeft vandaag een presentatie over het traject dat het resort heeft afgelegd naar het bereiken van de CO2-neutrale status.

De Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism is een aanjager van het besef dat de noodzakelijke maatregelen die binnen het toerisme versneld moeten worden genomen. De verklaring is bedoeld om te zorgen voor krachtige toezeggingen én daden om de uitstoot veroorzaakt door het toerisme in het volgende decennium met de helft te verminderen en zo snel mogelijk vóór 2050 de Net Zero status te bereiken. Elke horecagelegenheid – van welke omvang dan ook en waar dan ook ter wereld – wordt opgeroepen om het verdrag te ondertekenen.  

“Het is een eer om het Caribisch gebied te vertegenwoordigen als een van de ondertekenaars van de Glasgow Declaration for Climate Action in Tourism hier tijdens COP26 van de Verenigde Naties,” aldus Biemans. “De Glasgow Declaration biedt een leidraad en duidelijke doelen die ons allen in het Caribisch gebied moet aanzetten tot samenwerking om ons kwetsbare, maar prachtige paradijs te beschermen en een betere toekomst voor onze mensen te bewerkstelligen.”

De Glasgow Declaration stelt: “Een rechtvaardige overgang naar Net Zero vóór 2050 is alleen mogelijk als het herstel van het toerisme de invoering van duurzame consumptie en productie versnelt en ons toekomstige succes herdefinieert door niet alleen rekening te houden met de economische waarde, maar ook met het herstel van ecosystemen, biodiversiteit en lokale bevolkingsgroepen.”

Deel dit artikel