Nieuws op Aruba

Geleidelijk herstel cruisetoerisme

Foto’s – Aruba Port Autority

ORANJESTAD – Sinds het eerste cruiseschip sinds het uitbreken van de coronacrisis in juni van dit jaar afmeerde in de haven van Oranjestad, hebben 43.483 cruisepassagiers voet aan wal gezet op Aruba. Er is duidelijk sprake van geleidelijk herstel, met 14.003 bezoekers en negen schepen in oktober.

In vergelijking met oktober 2019 is het nog steeds erg rustig in de cruisehaven. Toen ontving het eiland 39.255 meer passagiers en legden 24 cruiseschepen aan in Aruba. Voor november van dit jaar staan dertig aankomsten gepland, waarmee wellicht het aantal cruisepassagiers dat Aruba dit jaar aandeed, verdubbelt.

De lokale autoriteiten zien de komende maanden met optimisme tegemoet. Ook de FCCA (Florida-Caribbean Cruise Association) verwacht goede resultaten voor Aruba. 

Dat heeft alles te maken met de strenge protocollen die gelden op het eiland om het risico op coronabesmettingen te minimaliseren. Daardoor voelen toeristen zich veilig op het eiland. Aruba Tourism Authority (ATA) durft voorzichtig positief naar de toekomst van de cruise-industrie te kijken. De cijfers voor Aruba ontwikkelen zich boven verwachting, terwijl nog veel cruiseschepen niet in de vaart zijn. Wel blijft ATA de lokale bevolking wijzen op het belang van vaccineren, om de economie op het eiland zo snel mogelijk te optimaliseren.

Deel dit artikel