Nieuws op Aruba

Politie strooit met boetes

Foto’s – Korps Politie Aruba

ORANJESTAD – Voor veel bestuurders van motorvoertuigen is het Halloweenweekend een dure grap geworden. Zoals aangekondigd werden veel politiecontroles gehouden en honderden mensen werden op de bon geslingerd.

Vrijdagavond werden de controles afgetrapt. Op alle doorgaande wegen stonden politieteams paraat. In tien uur tijd werden 800 voertuigen aangehouden. Er werden 332 bekeuringen uitgeschreven.

Veel chauffeurs hadden gedronken of reden zonder rijbewijs. Die mochten allemaal de nacht in een politiecel doorbrengen. Ook werden negen mensen aangehouden die geen geldige verblijfspapieren hadden. Twee partybussen werden van de weg gehaald omdat de benodigde papieren ontbraken. 

De agenten stuitten ook op verdovende middelen en steekwapens. 

In de loop van het weekend werden meer soortgelijke controles uitgevoerd, met honderden bekeuringen als gevolg. Bij winkels en uitgaansgelegenheden werden controles uitgevoerd op het naleven van de regels rond corona en de verplichtingen rond de hygiëne in bedrijven. Verschillende bedrijven werden gesloten en anderen kregen boetes, maar mochten open blijven na het nemen van maatregelen. 

Deel dit artikel