Nieuws op Aruba

Vacunathon voor zestigplussers

ORANJESTAD – Komend weekend is er een speciale vacunathon voor zestigplussers. Tijdens deze twee dagen kunnen personen ouder dan 60 jaar hun eerste, tweede of booster-shot van het Covid19-vaccin krijgen, zonder voorafgaande afspraak.

De speciale editie VacunaTHON60+ is op 27 en 28 november 2021 bij het Ritz Carlton Hotel van 9.00 – 4.00 uur non-stop.

Voor het eerste vaccin dienen 60 plussers hun AZV-kaart mee te nemen en zij die niet in het bezit zijn van een AZV-kaart, een geldig legitimatiebewijs.

Volwassenen ouder dan 60 jaar die voor hun tweede vaccin gaan, moeten hun eerste vaccin minstens 3 weken geleden hebben gekregen. Voor het tweede vaccin dient een geldige AZV-kaart of ID-kaart en vaccinatiekaart van het eerste vaccin te worden overlegd.

Voor de booster-vaccinatie moet het tweede vaccin minimaal 6 maanden geleden zijn ontvangen. Voor de boosterprik dienen de personen ouder dan 60 jaar een geldige AZV-kaart of ID-kaart en vaccinatiekaart te tonen. Degenen die in aanmerking komen voor het boostervaccin krijgen hun uitnodiging van DVG op de Aruba Health App of telefonisch.

Personen jonger dan 60 jaar maar met gezondheidsproblemen die een doktersrecept voor hun boostervaccin hebben, kunnen ook tijdens het weekend van VacunaTHON60+ hun booster vaccin ontvangen.

Deel dit artikel