Nieuws op Aruba

Veel reizigers positief getest

ORANJESTAD – Van de 24 personen die gisteren besmet bleken te zijn met het coronavirus, kwamen er elf uit het buitenland. Op het eiland zijn 150 positief geteste mensen bekend.

Er liggen nog negen coronapatiënten in het Arubaanse ziekenhuis, waarvan twee op de intensive care. Daarnaast verblijven er tien Arubaanse patiënten in Colombiaanse ziekenhuizen, waarvan acht op een intensive care. 

Volgens het RIVM kregen vorige week 72 mensen per 100.000 inwoners op Aruba een positieve SARS-CoV-2-testuitslag, een lichte stijging vergeleken met 67/100.000 een week eerder (28 oktober-3 november). Vorige week waren nog 23 COVID-19- patiënten opgenomen, waarvan 1 op de IC in Aruba en 12 in Colombia. Van de 64 patiënten die tussen 1 juli en 5 november 2021 in het ziekenhuis zijn overleden bleken 55 (87 procent) niet  of niet volledig gevaccineerd.

Deel dit artikel