Nieuws op Aruba

Weer ophef rond Natalee Holloway

Moeder van Nataly Holloway | foto archief

ORANJESTAD – Nancy Grace en Beth Holloway die naar eigen zeggen de laatste stappen van Natalee Holloway volgden, zijn op Aruba in aanraking gekomen met de politie. De vrouwen veroorzaakten commotie in het hotel waar de scholiere destijds verbleef en werden verzocht te vertrekken. Toen ze weigerden, werd de politie ingeschakeld.

De zaak-Holloway betreft de verdwijning in de nacht van 30 mei 2005 van Natalee Holloway, een jonge vrouw uit Mountain Brook, een voorstad van Birmingham (Alabama) in de Verenigde Staten, na een uitgaansavond tijdens een vakantie op Aruba.

Holloway hield met een groep Amerikaanse medescholieren en begeleiders na het afronden van de middelbare school een week vakantie op het eiland. Tijdens een avond uit ontmoette zij Joran van der Sloot. In dronken toestand is Holloway met Van der Sloot en zijn vrienden in een auto meegegaan naar het strand. Sinds die avond is Holloway spoorloos. Wat er precies gebeurde is tot op heden onbekend.

De moeder van Holloway, Beth Twitty, kan de verdwijning niet loslaten en zoekt geregeld de openbaarheid, vaak in gezelschap van televisiecoryfee Nancy Grace. Bij die gelegenheden uiten zij doorgaans ongezouten kritiek op de kwaliteit van de Arubaanse politie.

Deel dit artikel