Nieuws op Aruba

Wet in de maak voor terugvorderen te veel betaalde steun

ORANJESTAD – Bedrijven die te veel financiële steun hebben ontvangen ter dekking van een deel van de loonkosten, moeten dat terugbetalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat vandaag door de Staten van Aruba wordt behandeld. 

Financiënminister Xiomara Maduro legde uit dat de wet tot stand is gekomen op aandringen van het College Aruba financieel toezicht (CAft). Het CAft wil dat de overheid betere controle houdt op de uitgedeelde overheidssteun. Het geld voor de steunmaatregelen is door Nederland geleend aan Aruba. 

De bewindsvrouw verwacht dat vooral de hotelsector veel geld moet teruggeven. Het toerisme herstelde veel sneller dan verwacht, waardoor de aangevraagde steun achteraf niet nodig bleek. Haar bedoeling is dat grote bedrijven die veel moeten terugbetalen dat op korte termijn doen, zodat er geld beschikbaar is voor kleine bedrijven die het hoofd nog steeds niet zonder hulp boven water kunnen houden. 

De Sociale verzekeringsbank is belast met de controles en is al begonnen met terugvorderen van teveel betaalde steun. 

Deel dit artikel