Nieuws op Aruba

Afgelopen jaar moordjaar

ORANJESTAD – Bij de bespreking van de jaarcijfers van Korps Politie Aruba (KPA) valt op dat er dit jaar acht mensen zijn vermoord. Zeven moorden zijn opgelost en de meest recente verkeert in de afrondende fase.

Bij de moorden werd in zes gevallen een vuurwapen gebruikt. De andere twee slachtoffers werden met een mes omgebracht. De daders waren relatief jong, met een gemiddelde leeftijd die onder de 25 jaar ligt. Begin dit jaar waren er twee vijftienjarige daders. In 2020 werden geen moorden gepleegd en het jaar daarvoor zes. 

Volgens politiewoordvoerder Lito Lacle valt op dat een aantal daders te maken heeft met een relatief laag IQ, waardoor ze de gevolgen van hun handelen slecht kunnen overzien en niet in staat zijn problemen op een andere manier op te lossen. 

Deel dit artikel