Nieuws op Aruba

Drie dagen walk-in vaccinatie voor dosis 1,2 en booster

ORANJESTAD – Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 december zal Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz non stop geopend zijn tussen 08.00 en 16.00 uur voor vaccinaties. Het gaat om de volgende vaccinaties onder de volgende voorwaarden:

EERSTE VACCINATIE

Geldig voor iedereen vanaf 12 jaar op vertoon van AZV. Minderjarigen moeten vergezeld worden door een meerderjarige. Als je geen AZV hebt maar wel op Aruba woont, moet je bewijs van wonen op Aruba overleggen. Personen met een Nederlands paspoort moeten bewijs overleggen dat ze meer dan één maand op Aruba wonen. Personen zonder Nederlands paspoort moeten aantonen dat ze meer dan twee maanden op Aruba wonen. Arubaanse studenten, woonachtig in het buitenland, maar nu op Aruba, kunnen ook een vaccinatie halen. Je moet wel kunnen aantonen dat je student bent en niet op Aruba woonachtig bent.

TWEEDE VACCINATIE

De eerste vaccinatie moet minstens drie weken geleden zijn. Je moet bewijs overleggen van je eerste vaccinatie en je AZV.

BOOSTER SHOT

Leeftijdsgrens: minimaal 55 jaar oud. Je beide vaccinaties moeten langer dan zes maanden geleden zijn. Als je na je beide vaccinaties positief getest bent op het virus moet je zes maanden wachten na je positieve test tot je de boostershot kan halen. De eerste en tweede vaccinatie worden toegediend door het mobiele team van het Rampenbureau op het terrein van Centro Libertador. De boostershot wordt toegediend in het Centro Libertador zelf.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van DVG of je kan bellen met DVG op 5224200 of 2800101.

Deel dit artikel