Nieuws op Aruba

Geen betaling tijdens staking

ORANJESTAD – Actievoerende ambtenaren krijgen geen salaris over de uren dat ze actievoeren en dus niet werken. Onder het motto “no work no pay” heeft minister-president Evelyn Wever-Croes Departamento di Recurso Humano, de personeelsdienst van de overheid, opdracht gegeven de inhoudingen te berekenen.

In het verleden dreigden regeringen meestal wel met inhoudingen tijdens werkonderbrekingen, maar werd in de praktijk het volledige salaris uitbetaald. Gezien de financiële problemen waar Aruba voor staat, is Wever-croes dat niet van plan. Ook ten aanzien van de actie van vandaag zijn diensthoofden verplicht om door te geven aan DRH welke medewerkers niet op hun werk waren.

De verzuimde werkuren worden met het salaris van december verrekend.

Deel dit artikel