Nieuws op Aruba

Jongeren op audiëntie bij de gouverneur

Foto’s: © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Een jongerendelegatie van de Heart-Centered Leadership Foundation is dinsdag samen met hun projectleider Josette Burke op audiëntie geweest bij de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt. Tijdens het gesprek hebben Elaijah Marsdin, Lizienne Vrolijk, Jurgen Tromp en Nathan Perez de Gouverneur geïnformeerd over een manifest dat zij in het kader van het project ‘To Vote, I Voice – Don’t Count YOUth Out!’ hebben opgesteld.

Van mei tot en met juli van dit jaar hebben jongeren in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 23 jaar, allen afkomstig uit verschillende jongerenorganisaties en scholen op het eiland, deelgenomen aan het project. Zij hebben via diverse bronnen informatie verkregen over de vier thema’s Mentale Gezondheid, Natuur & Milieu, Onderwijs en Arbeid. Deze informatie hebben zij geëvalueerd en een SWOT-analyse ervan opgesteld. Hierin komen goede en minder goede punten naar voren waaraan gewerkt moet worden en die invloed hebben op het leven en de toekomst van jongeren op Aruba. Het geheel is vastgelegd in het manifest, dat vanochtend aan Gouverneur Boekhoudt is aangeboden. 

De Gouverneur van Aruba is beschermheer van de Heart-Centered Leadership Foundation. Deze organisatie werkt actief aan programma’s die jongeren ondersteuning bieden in hun persoonlijke groei en in de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten. Afgelopen mei zijn de voorzitter en directeur van de stichting op audiëntie geweest bij Gouverneur Boekhoudt. Toen werd de Gouverneur onder andere geïnformeerd over lopende activiteiten voor jongeren op Aruba, waaronder ook het ‘To Vote, I Voice – Don’t Count YOUth Out!’ project.

Deel dit artikel