Nieuws op Aruba

Minder bedden op afdeling Intensive Care

ORANJESTAD – Het aantal coronabesmettingen is op Aruba opgelopen tot boven de 2000. Het goede nieuws is dat geen van deze mensen op de afdeling Intensive Care ligt. Het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) waarschuwt wel dat alle patiënten die nu moeten worden opgenomen, de kans lopen om naar het buitenland te worden gestuurd.

Gedurende het kerstweekeinde liepen de aantallen coronabesmettingen al flink op. Momenteel zijn er vrijwel geen coronapatiënten zo ziek dat ziekenhuisopname noodzakelijk is. Drie Arubaanse patiënten liggen in een ziekenhuis in Colombia, zij liggen wel allemaal op de intensive care.

Het ziekenhuis waarschuwt in een persverklaring dat er minder bedden beschikbaar zijn, omdat het HOH midden in de renovatie zit. Daarnaast zijn veel medewerkers besmet met corona en zitten ziek thuis. Om te garanderen dat er bedden beschikbaar blijven op Aruba, wil het ziekenhuis zo veel mogelijk patiënten naar een ziekenhuis in de regio sturen. Colombia eist dat patiënten en hun begeleiders gevaccineerd zijn, waardoor niet alle patiënten meer naar dat land kunnen worden gestuurd. AZV kijkt daarom ook naar ziekenhuizen in Curaçao en Martinique.

Het HOH maakt duidelijk dat het dus kan gebeuren dat een kind om medische redenen naar Colombia moet worden gestuurd, terwijl de niet-gevaccineerde ouder niet meekan. 

Deel dit artikel