Nieuws op Aruba

Ministers overleven motie van wantrouwen

Screenshot – 24ora

ORANJESTAD – De motie van wantrouwen die door de oppositie in het parlement werd ingediend, heeft het niet gehaald. De regeringspartijen stemden tegen, waardoor minister-president Evelyn Wever-Croes en minister Glenbert Croes hun positie houden.

De motie had te maken met het debat over de zogenaamde gasdeal, de overeenkomst tussen Aruba en het bedrijf Eagle LNG. Daarmee bindt het eiland zich voor twintig jaar aan de afname van gas en de daarvoor benodigde investeringen.

Oppositiepartijen AVP, Mas en Accion 21 hadden hun hoop gevestigd op stemmen van regeringspartij Raiz. Die partij is faliekant tegen de gasdeal, omdat ze af willen van het gebruik van fossiele brandstoffen op het eiland. Na spoedoverleg binnen de regeringscoalitie, besloot Raiz haar verzet op te geven. Daardoor kreeg de motie negen stemmen voor en elf tegen. 

De wens van de Staten om het contract te mogen inwilligen werd niet ingewilligd. Volgens Eagle LNG gaat het om vertrouwelijke informatie, die om commerciële redenen geheim moet blijven. 

Deel dit artikel