Nieuws op Aruba

Nieuw parkeerbeleid in aantocht

ORANJESTAD – De parkeerautomaten gaan wellicht verdwijnen uit het centrum van Oranjestad. Het is ook mogelijk dat er voortaan strenger wordt gecontroleerd. Minister Ursell Arends (RAIZ) beraad zich op parkeerbeleid.

De parkeerautomaten werden ingevoerd ten tijde van de regering Mike Eman. Het betaald parkeren ging gepaard met discussies over de kosten en baten van de maatregel. Minister Glenbert Croes (MEP) beloofde tijdens de aanloop naar de verkiezingen dat hij zou zorgen dat parkeren voortaan weer gratis zou zijn. Het betaald parkeren rond de hoofdstraat werd tijdens kabinet Wever-Croes I opgeschort.

Momenteel lijkt de meerderheid van de ondernemers in de binnenstad voorstander te zijn van betaald parkeren. Het gebrek aan parkeerbeleid blijkt te leiden tot chaotische taferelen. Ondernemers betalen liever hun klanten het parkeergeld terug dan dat klanten wegblijven, omdat ze hun auto niet kwijt kunnen. 

Deel dit artikel