Nieuws op Aruba

Per 1 december introduceert Airport Aruba de Passenger Flow Control voor USA passagiers

ORANJESTAD – Passagiers die vanaf Aruba vertrekken krijgen voortaan een bepaald tijdvak toebedeeld om in te checken. AUA Airport wil hiermee spreiding van het passagiersaanbod bereiken en voorkomen dat mensen veel te vroeg komen en dus heel lang op de luchthaven rondhangen.

AUA Airport heeft de gefaseerde aanpak gecreëerd op basis van overeenkomsten die de Arubaanse regering onlangs heeft gemaakt met het Amerikaanse CBP in Washington. Ook de lopende bouwactiviteiten in het terminalgebouw en de Covid-beperkingen speelden een rol bij de ontwikkeling van het nieuwe beleid.

Het Passenger Flow Control concept houdt in dat passagiers de incheckfaciliteiten mogen betreden op basis van aparte groepen (Geel, Blauw en Oranje) die zijn vastgesteld op basis van de geplande vertrektijden van de luchtvaartmaatschappijen. 

Het speciale tijdslot wordt bepaald voor bezoekers op basis van de informatie op de ED-kaart waar ook informatie over de vertrekvlucht moet worden ingevuld. Inwoners die vanuit Aruba naar de VS reizen, moeten rekening houden met hun geplande vertrektijd om te bepalen op welk tijdstip ze mogen inchecken (niet eerder dan 3 uur voor die vertrektijd). De Passenger Flow Control geldt voor het winterseizoen vanaf 1 december 2021 tot en met 12 maart 2022.

AUA Airport zal ambassadeurs bij de toegangsdeuren hebben om actief de tijdvakken per passagier te controleren. Vroege passagiers zullen buiten moeten wachten op hun juiste tijdslot.

Met deze Passenger Flow Control hoopt AUA Airport de verwerking van passagiers bij de verschillende checkpoints in de terminalgebieden beter te managen en daarmee ook bij te dragen aan kortere rijen en wachttijden, wat resulteert in een veel veiligere omgeving en betere serviceniveaus voor alle passagiers. 

Deel dit artikel