Nieuws op Aruba

Politie schiet op agressieve man

ORANJESTAD – Een agent heeft gisteravond een agressieve man neergeschoten. Die bedreigde zijn vrouw en een politieagent met een mes. 

Rond 18.30 uur werd gemeld dat een situatie uit de hand liep in de Paradijswijk. De te hulp geschoten politiepatrouille trof een man aan die zijn ex-vrouw en de agent die bij haar was, bedreigde met een mes. Het stel was kortgeleden uit elkaar gegaan en de vrouw was naar het appartement gegaan om wat kleding op te halen. Omdat haar ex-man enkele uren eerder ook al zeer agressief was geworden toen ze haar spullen kwam ophalen, had ze bijstand gekregen van de politie. De ex-man was niet onder de indruk van de sterke arm en trok een mes. Na herhaalde verzoeken om het steekwapen neer te leggen, loste een van de agenten enkele waarschuwingsschoten. Omdat die niet het gewenste resultaat hadden, schoot hij gericht.

De neergeschoten man verkeert in kritieke toestand. De politie en de Landsrecherche onderzoeken de zaak.

Deel dit artikel