Nieuws op Aruba

Toerismesector vreest nieuwe besmettingsgolf

ORANJESTAD – Aruba Hotel & Tourism Association (AHATA) kijkt met angst en beven naar de oplopende coronacijfers. De organisatie vreest dat Centers voor Disease Control and Prevention (CDC), oftewel de Amerikaanse gezondheidsautoriteit, reizen naar Aruba weer gaat ontraden. 

De laatste dagen kruipen de besmettingscijfers weer omhoog. Ook overleden in het weekend weer twee patiënten als gevolg van het virus. Voor Aruba is extra wrang dat een relatief hoog aantal van de besmettingen wordt geconstateerd onder toeristen. Die tellen mee als besmettingen op Aruba, maar de vraag is of deze mensen ook daadwerkelijk op Aruba besmet zijn. 

Een jaar geleden veroorzaakte een besmettingsgolf rond de jaarwisseling een drama voor het toerisme in het hoogseizoen. Het CDC plakte het zwaarste coronaetiket op Aruba, met een waarschuwing om alleen naar het eiland te reizen als dat strikt noodzakelijk was. Canada verbood luchtverkeer van en naar Aruba. 

AHATA vraagt de sector en de rest van het eiland om zich ook tijdens de feestdagen goed aan alle regels en protocollen te houden. Wie nog niet volledig gevaccineerd is, wordt verzocht dit zo snel mogelijk te doen. 

Deel dit artikel