Nieuws op Aruba

Aruba Health App gegund zonder aanbesteding

Aruba Health App gegund zonder aanbesteding

ORANJESTAD – ,,We zaten in crisis en er was geen tijd voor een openbare aanbesteding.” Dat is de reactie van minister van Volksgezondheid, Dangui Oduber, op vragen van de oppositie. Ondanks zijn overtuiging dat er niets mis was met de gevolgde procedure, laat hij een onderzoek doen, ook naar de gunning van het testen.

Statenleden Mervin Wyatt-Ras (AVP) en Marisol Lopez-Tromp (MAS) wilden het naadje van de kous weten. Minister Oduber legde naar aanleiding van hun vragen uit dat de Aruba Health App is ontwikkeld door staatsbedrijf Setar. ,,Directie Volksgezondheid is eigenaar van de app en heeft er de volledige controle over.”

Over het onderzoek vertelde hij dat dat wordt uitgevoerd door twee onafhankelijke personen. Het onderzoek richt zich ook op de onregelmatigheden die in oktober werden geconstateerd. ,,De twee verdachten van het verstrekken van valse coronabewijzen, zijn toen direct op non-actief gesteld. Het waren mensen met een arbeidscontract en hun dienstverband is direct beëindigd. Ook is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie”, aldus de bewindsman.

Over betalingen door toeristen voor de verplichte PCR-test kon hij niets zeggen, omdat dat een zaak van het ziekenhuislaboratorium is. 

Deel dit artikel