Nieuws op Aruba

Aruba past quarantaine- en isolatiebeleid aan

Aruba past quarantaine- en isolatiebeleid aan

ORANJESTAD – Wanneer je contact komt met een corona patiënt of iemand die positief is getest, dan hoef je niet meer in quarantaine als je een booster-injectie hebt gehad. Het beleid op Aruba is sinds vrijdag vorige week aangepast met deze uitzonderingsregel.

Ook als je de afgelopen vier weken Covid hebt opgelopen, hoef je niet in quarantaine. In alle andere gevallen moet je bij contact met een positief geteste persoon vijf dagen in quarantaine vanaf de laatste dag van direct contact met deze persoon.

Wie positief test moet minimaal vijf dagen in isolatie totdat de symptomen verdwenen zijn. De protocollen voor isolatie en quarantaine zijn opgenomen in de e-mail die je krijgt na een positieve test.

Kinderen met griepachtige symptomen niet naar school sturen

Het crisisteam op Aruba roept ouders op hun kind niet naar school te sturen als het griepachtige symptomen heeft. Houdt je kind thuis en laat het testen, zegt het crisisteam. Gisteren zijn de scholen weer open gegaan.

Hoewel uit gegevens blijkt dat kinderen onder de 12 jaar geen risicogroep vormen, wordt toch aangeraden het kind thuis te houden als het symptomen heeft.

De beslissing om je kind wel of geen mondkapje te laten dragen, ligt bij de ouders. Verplicht is het niet.

Deel dit artikel