Nieuws op Aruba

Arubaans zand naar de maan

Arubaans zand naar de maan
Edward Cheung en Rocco Tjon met de overeenkomst | Foto Facebook Edward Cheung

ORANJESTAD – De Arubaanse wetenschapper Edward Cheung heeft van de regering toestemming gekregen om een kleine hoeveelheid Arubaans zand te exporteren.

Cheung, die werkt voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil het zand gebruiken voor wetenschappelijke doeleinden. Hij is bezig met een project en gaat het Arubaanse zand in het kader daarvan naar de maan sturen.

Volgens de Arubaanse wetgeving is het verboden om het witte zand, schelpen en koralen van de Arubaanse stranden mee te nemen de grens over. Vandaar dat Cheung toestemming moest vragen aan de regering om voor zijn project een uitzondering te maken. De ministers Rocco Tjon en Evelyn Wever-Croes zetten hun handtekening onder de toestemming.

Deel dit artikel