Nieuws op Aruba

Corona uitbraak dwingt basisschool tot sluiting

Corona uitbraak dwingt basisschool tot sluiting

ORANJESTAD – Mon Plaisir Basis School en de bijbehorende kleuterschool zijn de komende week dicht. De gebouwen worden grondig gereinigd en ontsmet vanwege het grote aantal coronabesmettingen.

Sinds december vorig jaar werden meer dan honderd besmettingen geregistreerd op de school. De hoop dat de kerstvakantie een einde zou maken aan de coronagolf vervloog toen er weer gevallen van corona werden gemeld. Het ging om vier tot vijf leerlingen per dag. Ook zitten er vier docenten ziek thuis.

De schoolleiding denkt dat ouders onvoldoende doordrongen zijn van de noodzaak om besmette leerlingen thuis te houden. Ze sturen hun kinderen in geval van mogelijke besmetting met corona toch naar school, waar ze anderen besmetten.

Volgende week woensdag gaat de school weer open.

Deel dit artikel