Nieuws op Aruba

Geen gewonden door vuurwerk

ORANJESTAD – Het Dr. Horacio E. Oduber Hospital heeft de afgelopen jaarwisseling geen slachtoffers van ongelukken met vuurwerk binnengekregen. De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) kreeg wel te maken met 326 patiënten die om een andere reden naar het ziekenhuis kwamen.

In voorgaande jaren zochten afwisselend minder en meer mensen medische hulp bij de SEH, maar daar waren altijd vuurwerkslachtoffers bij. Dit jaar was net als vorig jaar 58 procent van de behandelde patiënten man en 42 procent vrouw. Overigens werden 202 mensen doorgestuurd naar de huisartsenpost, omdat het niet om een spoedgeval ging. 

De jongste patiënt was een baby van zeven weken en de oudste was 89 jaar. Van de 124 behandelde patiënten betrof het in 37 gevallen verwondingen, waarvan twee als gevolg van een verkeersongeval. Er waren geen verwondingen als gevolg van vuurwerk en evenmin als gevolg van geweld. De overige patiënten hadden problemen als hartklachten, maagpijn, alcoholvergiftiging of een allergische reactie. 

Bij elkaar werden tussen 31 december 18.00 en 3 januari 06.00 uur 35 patiënten opgenomen via de SEH. In 63 procent van de gevallen ging het om een man. De jongste uit deze groep was elf weken oud en de oudste 85 jaar.

Deel dit artikel