Nieuws op Aruba

Honderd dagen onder de grond volbracht

Honderd dagen onder de grond volbracht

ORANJESTAD – Brandweerman Heintje Ras heeft de uitdaging om honderd dagen in de fosfaatmijnen door te brengen goed doorstaan. Hij kwam zondag weer boven de grond.

Ras daalde op 2 oktober af in de oude fosfaatmijnen van Aruba. Hij ging deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor zijn Fundacion Museo di Antiguedad nos Bieunan Aruba (FMANBA), oftewel het antiquiteitenmuseum, dat hij heeft ingericht in zijn eigen huis, maar dat een groter onderkomen nodig heeft.

Voor zijn prestatie krijgt Ras een vermelding in het Guinness Book of World Records. De brandweerman kreeg ondersteuning van een grote groep vrijwilligers die zorgden dat het hem aan niets ontbrak. In dat team zaten ook medici.

Deel dit artikel