Nieuws op Aruba

Protestacties op Colegio Arubano

Protestacties op Colegio Arubano

ORANJESTAD – Op Colegio Arubano wordt vandaag actiegevoerd. De meeste leerkrachten doen eraan mee. Ze zijn het niet eens met de schorsing van rector Tim Croes.

Dinsdag sloeg de vlam in de pan op de middelbare school voor Havo en VWO. Volgens onderwijsvakbond Simar is het werkklimaat op de school al lange tijd ongezond. Er zou een slechte relatie zijn tussen het bestuur, de schoolleiding en de docenten. Croes is pas een paar maanden rector, maar een deel van de docenten zou niet langer met hem willen werken. Ze vonden gehoor bij het bestuur, dat besloot de rector op non-actief te stellen. Die accepteerde dat niet. 

Bestuursvoorzitter Ernesto Rosenstand eiste dat Croes naar huis ging en de situatie liep zo uit de hand dat de politie te hulp werd geroepen om de man uit zijn kantoor te halen. De meeste docenten staan achter hun rector en voeren vandaag actie uit solidariteit. De meeste lessen vervallen daardoor.

Deel dit artikel