Nieuws op Aruba

Vangnet voor kwetsbare burgers

Vangnet voor kwetsbare burgers

ORANJESTAD – De regering heeft laten weten dat er een vangnet komt voor mensen die de eigen bijdragen in de zorg niet kunnen betalen. Het gaat voornamelijk om mensen die moeten rondkomen van de bijstand of enkel een AOV-uitkering.

Deze week maakte de algemene ziektekostenverzekering AZV bekend dat er eigen bijdragen op komst zijn in de zorg. Voor bezoek aan de huisarts, de Spoedeisende Hulp of voor het afhalen van medicijnen moet in de toekomst een symbolisch bedrag worden betaald.

Om te voorkomen dat mensen zorg gaan mijden omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen, komt er een regeling voor de allerarmsten. Die loopt via de AZV, zodat bij het controleren van de patiëntgegevens door een zorgverlener, meteen duidelijk is of de patiënt wel of niet moet afrekenen. 

Deel dit artikel