Nieuws op Aruba

Zoektocht naar illegale aanlanding

Screenshot video 24Ora

ORANJESTAD – Politie en Kustwacht hebben gisteren een uitgebreide zoektocht ondernomen rond het uiterste oostpunt van Aruba. Omdat daar allerlei spullen in het water dreven werd gevreesd dat er een boot met illegalen was vergaan.

In de buurt van Rincon dreven jerrycans en kledingstukken in zee. Ook werd een sterke benzinelucht geroken. Verderop werden zwemvesten gevonden. In een baai verder naar het noorden werd een hele verzameling jerrycans gevonden. Die worden vaak gebruikt door illegalen als boei om veilig het strand te bereiken.

Vanwege de ruwe zee en de rotsachtige kust, blijven bootjes die mensen illegaal van Venezuela naar Aruba brengen, vaak op zee en worden de opvarenden gedwongen het laatste stukje zwemmend af te leggen. Na een aanlanding ligt er dan een berg jerrycans en zwemvesten op de plek waar de groep aan land kwam.

Een zoektocht in de omgeving met de inzet van de politiehelikopter leverde geen spoor op van de illegalen. Wel werden jerrycans gevonden met benzine erin, wat doet vrezen dat de boot is vergaan, maar er zijn geen wrakstukken aangetroffen.

Deel dit artikel