Nieuws op Aruba

Beslissingen OM in onderzoek Amerikaanse toeriste 

ORANJESTAD – De Arubaanse agent die in februari een Amerikaanse toerist neerschoot bij Savaneta wordt niet vervolgd. De agent handelde weliswaar niet volgens de ambtsinstructie, maar er was sprake was van een acute situatie.

De toeriste reed op hem af en reageerde op geen enkel signaal, stopteken of handeling van de politie. Op dat moment had de toeriste al enkele frontale verkeersongevallen veroorzaakt en de politie moest voorkomen dat zij verder ging rijden.

De Amerikaanse werd geraakt in haar lichaam, onder meer in haar hals en haar kaak, maar overleefde de schietpartij. Uit onderzoek is gebleken dat ze onder invloed reed en in verwarde toestand achter het stuur zat. Na verblijf in het ziekenhuis zat ze een maand in voorarrest.

Gelet op het opgelopen en blijvende letsel en de tijd dat zij vast heeft gezeten, is het Openbaar Ministerie van oordeel dat het vervolgen niet langer opportuun is. 

Deel dit artikel