Nieuws op Aruba

Bouw hotel Seroe Colorado stilgelegd

Bouw hotel Seroe Colorado stilgelegd
Skyview voor de start van de constructie op Seroe Colorado

ORANJESTAD – De bouw van het hotel bij Seroe Colorado is gisteren door de rechter stilgelegd. Bewoners hadden daarom gevraagd, net als natuurbeschermingsorganisatie FPNA, de stichting Nationaal Park Ari Kok. Zij zeggen dat de bouwvergunning in strijd is met het ruimtelijk ontwikkelingsplan van Aruba en met het Woningbesluit, Ook zou het bouwplan de omgeving hinderen.

Three Rivers Real Estate N.V. is de bouwer. Het gaat om een groot all-inclusive hotel van zeshonderd kamers in Sero Colorado nu en een eventuele uitbreiding later naar 900 kamers. De bouwplaats is een paar honderd meter verwijderd van het Marine Protected Area Sero Colorado.

Volgens de rechter is niet vast te stellen of de bouwvergunning correct is. Er ontbreken belangrijke adviezen. Ook kan niet worden vastgesteld of de voorschriften van het ruimtelijk ontwikkelingsplan wel of niet gevolgd worden. De rechter sluit ook niet uit dat de bouwvergunning uiteindelijk geen stand houdt in verdere procedures.

Deel dit artikel