Nieuws op Aruba

De 14e “Arte di Palabra” is op 2 april

ORANJESTAD – De 14e editie van Arte di Palabra is op 2 april. Scholieren strijden die dag tegen elkaar om de beste verhalen en mooiste poëzie.

Arte di Palabra is een wedstrijd tussen middelbare scholieren uit Curaçao, Bonaire en Aruba. Dit jaar organiseert Aruba de Arte di Palabra-wedstrijd, die plaatsvindt in de Cas di Cultura.

Het doel van deze wedstrijd is om de studenten de kans te geven hun literaire creativiteit te tonen en om het lezen en schrijven in het Papiaments te bevorderen. Ook wil de wedstrijd een stimulans zijn om literaire kunst in het Papiaments te publiceren en culturele uitwisseling tussen jongeren op de ABC-eilanden te bevorderen.

Papiamento is voor organisator DCA, De Directie Cultuur Aruba, een heel belangrijk onderdeel van de cultuureducatie. Orthografie, taal, literatuur in de moedertaal zijn allemaal zeer belangrijke symbolen van een eigen identiteit. 

De directie vindt het belangrijk om te vermelden dat alleen door het Papiamento officieel te maken, het gewaardeerd kan worden en als een aanmoediging kan dienen voor iedereen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de moedertaal en om het juiste gebruik in woord en geschrift te bevorderen.

De inschrijving is exclusief voor leerlingen van middelbare scholen en staat nu open tot 14 maart. De docent Papiaments op elke school kan  je daarbij helpen.

Deel dit artikel