Nieuws op Aruba

Klimaattop op Aruba: ook Aruba moet zich aan internationale afspraken houden

ORANJESTAD – Het huidige energiebeleid is gericht op het nakomen van de klimaatafspraken in Parijs om de CO2-uitstoot van Aruba te verlagen en de CO2-voetafdruk te verkleinen. Dat zei minister Evelyn Weever-Croes op een klimaatbijeenkomst afgelopen week op de Universiteit van Aruba.

De zogenaamde carbon footprint van Aruba is erg klein, maar ook het eiland moet zich volgens de premier aan de afspraken houden. Afspraken die gaan tot 2050. Betaalbare en betrouwbare energie is de uitgangspunt van de regering bij het selecteren van het type energie dat wordt gebruikt, inclusief de macro-economische effecten die deze kunnen hebben.

De regering zegt ambitieuzere energieplannen te hebben. De nutsbedrijven werken al aan het ‘decarbonisatiepad’ om de doelstellingen eerder dan 2030 en 2050 te halen. Ook de introductie van LNG en de waterstofplannen helpen om deze doelen eerder te bereiken.

Naast energie is er ook infrastructuur. Ook de infrastructuurcodes moeten worden gewijzigd, zodat nieuwbouw en woningen volgens de nieuwe codes kunnen worden gebouwd.

Deel dit artikel