Nieuws op Aruba

Afpakteam Aruba in actie tegen witwassen

ORANJESTAD – De politie heeft gisteren bij twee huiszoekingen diverse personenauto’s en een boot in beslag genomen. Het Integraal Afpakteam Aruba kwam in actie naar aanleiding van een witwasonderzoek.

Ook werd beslag gelegd op aanzienlijke hoeveelheden contant geld, horloges en sieraden. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek is nog in volle gang. Alle goederen komen ten goede van het criminaliteitsbestrijdingsfonds. De gelden uit verkoop van in afgenomen goederen worden gebruikt in de bestrijding van criminaliteit, zegt het Openbaar Ministerie.

Het afpakteam houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit en is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie , de Politie, de Douane, het Fiscale inlichtingen- en Opsporingsteam, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en het Recherche Samenwerkingsteam, RST.

Deel dit artikel