Nieuws op Aruba

Benjamin Maria nieuwe international van Aruba

ORANJESTAD – Benjamin Maria van de Groesbeekse voetbalclub Achilles’29 volgt broer Gianluca en wordt international voor Aruba.

De 20-jarige aanvaller zette deze week voor het eerst koers naar het geboorteland van zijn vader. Die verhuisde jaren voor de geboorte van Benjamin naar Nederland. Maria speelde in de jeugdopleiding van VVV Venlo en koos na een verblijf bij eersteklasser SV Venray afgelopen zomer voor Achilles’29, in navolging van zijn broer Gianluca. Zij schelen negen jaar.

Gianluca speelde betaald voetbal voor FC Eindhoven, MVV en RKC Waalwijk. Ook droeg hij het shirt van tweededivisionist TEC uit Tiel. Én dat van het nationale elftal van Curaçao. Hij debuteerde op 9 oktober 2014 tegen Martinique om kwalificatie voor de Caribbean Cup en speelde negen interlands.

Tv-beelden

Maria sprak volgens de Gelderlander ook al kort met bondscoach Marvic Bermúdez. “Hij had beelden van me gezien, maar me natuurlijk niet live kunnen bekijken bij Achilles. Hij vroeg me wat voor een type speler ik ben en wat mijn sterke en zwakke punten zijn. En hij zei me dat hij me er heel graag bij wilde hebben.”

Gisteren speelde Maria met de nationale ploeg op Aruba een oefenduel met een internationale selectie van spelers op het eiland. Morgen volgt een tweede, tegen een selectie van Arubaanse voetballers. “Beide wedstrijden worden uitgezonden op de Arubaanse televisie.

Foto – Arubaanse Voetbal Bond


Deel dit artikel