Nieuws op Aruba

Boostervaccin nu ook beschikbaar voor kinderen tussen 12 en 17 jaar

ORANJESTAD – Kinderen en tieners op Aruba kunnen vanaf vandaag een boostervaccin ophalen bij de Dienst Volksgezondheid. Samen met een ouder of voogd kunnen de jongeren zonder afspraak binnenlopen.

Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft onlangs het BioNTecch/Pfizer-vaccin goedgekeurd voor de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Volgens het Europese agentschap is dit vaccin veilig en effectief als boostervaccin.

Kinderen en tieners in de leeftijd van 12 – 17 jaar kunnen het boostervaccin alleen krijgen als ze de basisvaccinreeks hebben gekregen. Dat wil zeggen vaccin 1 en 2 van het Pfizer-vaccin. De laatste tenminste drie maanden geleden. Het boostervaccin is ook te krijgen als je ten minste drie maanden geleden bent hersteld van covid.

Het boostervaccin is verkrijgbaar ook te krijgen de Mobiele Eenheid van het Bureau Rampen Bestrijding.

Deel dit artikel