Nieuws op Aruba

Contact tussen parlementen Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten wordt weer hervat

Foto facebook - Marinus Bee

Foto facebook – Marinus Bee

ORANJESTAD – Het contact tussen de parlementen van Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten wordt weer hervat. Door de coronapandemie is het reguliere contact er bij ingeschoten. Dat meldt de voorzitter van de Surinaamse Nationale Assemblée, Marinus Bee.

Die had begin februari virtueel contact met Edgard Vrolijk, parlementsvoorzitter van de Staten van Aruba. Dit kennismakingsbezoek vloeit voort uit afspraken die de parlementen hebben opgenomen in het contactplan dat in februari 2019 is getekend. Daarin is onder andere opgenomen dat jaarlijks het contact tussen Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten onderhouden zal worden.

In eerste instantie zal het contact met Aruba opgestart worden en in een later stadium met Curaçao en Sint Maarten. Op griffiers niveau zal er contact onderhouden worden om de voorgesprekken te plannen die zullen resulteren in de ontmoeting tussen de voorzitters.

De samenwerking zal op verschillende gebieden zoals agrarische sector, handel, toerisme, samenwerking van luchtvaartmaatschappijen, onderwijs, landbouwopleidingen, arbeid, sport, cultuuruitwisseling en innovatie plaatsvinden.  

Deel dit artikel