Nieuws op Aruba

Drugscrimineel Piet W. aangehouden op luchthaven Aruba

Foto – Waterkant

ORANJESTAD – De gezochte drugshandelaar Piet Wortel is gisteren bij een paspoortcontrole aangehouden op de luchthaven van Aruba.  De 53-jarige Wortel vertrok gisteren vanuit Suriname naar Aruba en werd daar door het team FastNL van de Dienst Landelijke Recherche aangehouden.

De in Nederland geboren Surinamer werd door de Nederlandse opsporingsdiensten gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar heeft openstaan. Bij de paspoortcontrole op Aruba stond de politie hem op te wachten.

Wortel werd destijds door het Nederlandse Openbaar Ministerie gezien als ‘de onbetwiste leider’ van een drugsorganisatie, die zich jarenlang bezighield met cocaïnehandel.

Wortel zou ook achter twee liquidaties zitten. Die van Genciël ‘Genna’ Feller, op Curaçao en ex-profvoetballer Kelvin Maynard, die in Amsterdam Zuidoost werd vermoord

Wortel verbleef de laatste jaren vermoedelijk in Suriname, meldt het OM. Het Nederlandse politieteam FASTNL van de Landelijke eenheid, dat voortvluchtigen opspoort, kreeg onlangs informatie dat hij naar Aruba zou reizen. Vervolgens diende het OM een rechtshulpverzoek in voor zijn aanhouding.

Wortel wordt naar verwachting binnenkort overgebracht naar Nederland om de rest van zijn straf uit te zitten.

Deel dit artikel