Nieuws op Aruba

Hondencontrole centrum kreeg in 2021 562 honden en 549 katten aangeboden

ORANJESTAD – Vorig jaar zijn er in totaal 562 honden binnengekomen bij het honden controlecentrum CCC. Slechts twaalf werden daarna door hun baasje opgehaald. 331 honden konden worden geadopteerd. Een groot percentage van bijna veertig procent is ingeslapen. Dat zijn 219 honden.

Volgens het CCC, lijkt dat percentage hoog, maar voordat CCC in 2020 werd opgericht was het percentage ongewenste dieren dat werd afgemaakt ongeveer 98 procent. Hoewel de CCC in de eerste plaats voor honden is, zetten mensen ook nog steeds ongewenste katten af. In 2021 werden in totaal 549 katten achtergelaten. Die zijn vrijwel allemaal overgenomen door stichtingen die ze gaan plaatsen bij iemand thuis.

Uitdagingen

De CCC ziet zich nog wel voor veel uitdagingen gesteld. Zo is het adoptieniveau nog te laag en is er een gebrek aan kennis en naleving van de hondenwet op het eiland. Ook het grote aantal achtergelaten huisdieren, zelfs na sluitingstijd van CCC baart zorgen. Evenals de lage graad van niet-gesteriliseerde of gechipte huisdieren.

Het ‘Nationaal Plan Zwerfdieren’ is een integraal plan dat de bovengenoemde uitdagingen probeert aan te pakken, aldus CCC.


Deel dit artikel