Nieuws op Aruba

Minister Arends: Parkietenbos gaat voor altijd dicht

ORANJESTAD – Parkietenbos gaat dicht, voor altijd. Dat is althans de mededeling van minister Ursell Arends van Integriteit, Transport, Natuur en Ouderenzorg gaf aan nieuwssite NoticiaCla.

Parkietenbos ligt aan de westkust van Aruba grenzend aan zee en mangroven direct ten zuiden van de Internationale luchthaven Koningin Beatrix en de woonkernen Simeon Antonio en Cas di Paloma. Dit gebied wordt in het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Aruba (ROP) van 2009 aangewezen als economische zone

Jarenlang is de inmiddels overvolle afvalstortplaats aanleiding geweest tot klachten over rookoverlast, giftige dampen en vervuiling, die een gevaar zijn voor het milieu en de volksgezondheid. 

In 2002 richtte een groep omwonenden de Stichting Parkietenbos op om middels acties meer aandacht te vragen voor de afvalproblematiek. Ook tijdens het recente bezoek van de nieuwe staatssecretaris kwam de vervuiling en de klachten van omwonenden weer aan de orde. Alexandra van Huffelen sprak toen aan de rand van de vuilstortplaats met hen en deelde hun zorgen gedeeld in haar gesprekken met onder andere minister Arends.

Hoe de minister een sluiting van Parkietenbos gaat aanpakken, maakte hij niet bekend.

Deel dit artikel